Vad är fördelen med FLOW?

Vi på FLOW är Karlstads nyaste Poledance studio, vi öppnade i Karlstad 2014 efter att ha startat i Stockholm 2012. Att vi är nyast gör att vi ibland blir ihopblandade med andra studios, då många inte känner till att det helt enkelt finns flera ställen att välja på även i Karlstad om man vill dansa Pole dance. Så en av de vanligaste frågorna vi får är ”Vad är skillnaden?” (och vill ni läsa rent konkreta skillnader som t.ex. vår utbildade personal, att vi har Karlstads största Poledance-sal m.m. så är det bara att scrolla ner lite längre ner) men vi tyckte helt enkelt att våra elever som tidigare provat Poledance någon annanstans bäst kan berätta, så vi frågade dem:
”Vad är fördelen med FLOW?”

Jag blev rejält rädd efter att jag skadade mig på min tidigare dansstudio då jag utan tillräckliga kunskaper eller styrka kände mig stressad att hela tiden avancera mot högre höjder. Jag bytte till Flow där pedagogiken som jag eftersökte fanns och i lugnt tempo fick jag chansen att lära känna min kropp och därefter tänja gränserna utan att riskera skador. Jag är väldigt tacksam för coachningen och uppmuntran som Flow gav mig vilket också bidrog till att min oro försvann.

Charlotta

Det bästa med flow är lokalen och sättet ni undervisar på! Lokalen är ljus och fräsch med stora och bra speglar. Man får lära sig grunderna på ett bra sätt. Tidigare har jag lärt mig snurrar, klättring och hur man sitter på stången på ”fel” sätt genom att hoppa upp osv som är rätt enkelt, på flow får vi lära oss att använda musklerna för att utföra de olika övningarna vilket är mycket svårare men det ser snyggare ut!

Emelie

Min upplevelse är att på tidigare studio att det gick fort fram. Det var mer ”gör en invert” sedan fick var och en göra på sitt sätt för att genomföra det. Det var nya moves hela tiden och utan förklaring alls. Det fanns ingen styrketräning alls, vilket gjorde att de som inte var tränade hängde inte med till slut. På Flow är det ett lugnt tempo och man får det förklarat om hur man ska göra. Dessutom att stegen bryts ned till delmoment. Ta exempelvis klättringen. Börja från golvet, sedan ta upp ett ben mot stolpen och trycka utåt osv. Jag upplevde att jag fick mer muskler av träningen vilket gjorde att kunde följa med till nästa nivå och fullfölja nästa moves.

Marielle

När jag först bytte till FLOW tyckte jag nästan att det var lite jobbigt. Det var som att jag fick börja om helt från början och då hade jag lagt ganska mycket tid och pengar på min Poledance-träning sedan tidigare, så det kändes lite frustrerande att behöva ta ett steg tillbaka. Tidigare hade instruktionerna mest varit ”Det är bara att köra, gör som jag gör”, nu hade jag plötsligt en instruktör som sa åt mig att kliva ner och börja om för att sedan gå igenom ALLA stegen i övningen med mig. Men idag förstår jag verkligen varför och är så tacksam för att jag tog det steget! Jag har fått lära mig grundtekniker på ett helt annat sätt som gör att jag känner mig både tryggare och starkare när jag ska prova nya övningar! Jag känner verkligen hur kroppen blir starkare och helt plötsligt klarar jag av övningar jag bara drömt om, på ett lugnt och stabilt sätt, det ser ju faktiskt mycket snyggare ut!

Amanda

Då jag fick rejäla problem med mina handleder från min tidigare dansstudio kunde jag ej träna på minst 10 månader, det fick mig att tappa lusten totalt. Men jag gav ett nytt försök och besökte FLOW och märkte genast skillnad! Från att stressa fram alla grunder och slänga sig in i en chopper efter 5 veckor på föregående studio. Så gick jag en kurs på FLOW där man fick framförallt att lära känna kroppen & inte stressa fram något. Tekniken har varit helt annorlunda, har inte haft ett enda problem med mina handleder. Kommer garanterat fortsätta på FLOW, tekniken sätts i förstahand som är SÅ viktigt!

Frida

Genom att nu alltid träna med ett säkerhetstänk vågar jag utvecklas i min egen takt vilket gör träningen både roligare och mer lärorikare.

Angelica

Fler fördelar!

  • Utbildade instruktörer – I Mars 2015 utbildades samtliga våra instruktörer inom Pole fitness genom Amerikanska ElevatEd Education, som första och enda studio i Sverige. I November 2016 var vi återigen värd för samma utbildning för att utbilda nya instruktörer samt vidareutbilda befintliga instruktörer i högre nivåer.
  • Sara och Ida som grundat FLOW och skapat upplägg för kurser och säkerhet är de enda instruktörerna i Sverige idag som är utbildade inom Polefitness genom två separata internationella utbildningar (ElevatEd & Xpert Training) samt läst träningslära, anatomi och gruppträning genom SAFE Education
  • Nyrenoverad, STOR och superfräsch lokal, öppet och ljust med en lång spegelvägg så alla kan se vad de gör
  • Bäst priser i Karlstad! Våra lektioner är 90 minuter (tåls att jämföras, detta innebär ofta att du får 2-4 timmar extra per termin jämfört med konkurrenter), så du får verkligen värde för pengarna även om många efter en lektion ändå känner ”Var det redan slut?” för att de har så roligt. Tack vare att våra kurser är så pass fullbokade har vi även möjlighet att pressa priserna för ett erbjuda er de bästa priserna i Karlstad
  • Gott om utrymme mellan stängerna vilket är oerhört viktigt för att det inte ska kännas trångt eller undvika krockar, vi har ca 2 meter mellan alla våra stänger, något vi är ensamma om i Värmland. Hos oss finns en möjlighet att välja mellan att dela stolpe med någon annan och få ett lägre pris på din kurs eller boka en egen stolpe under hela kursen. Vi hade så klart kunnat klämma in fler stänger på samma yta och erbjuda alla elever var sin stolpe men vi har värderat utrymmet i salen för att kunna träna så säkert som möjligt och lämnat valet upp till dig som elev om du vill turas om eller få alla 90 minuter för dig själv på stolpen.
  • Nya, säkra stänger som är ett helt stycke d.v.s. inte ihopmonterade med skarvar eller liknande som kan nöta/skada händerna. Stängerna är dessutom förankrade i golv och tak för högsta säkerhet. (De flesta billigare stänger som är utmärkt för hemmabruk monteras ihop och består av flera delar och tryckmonteras sedan mellan golv och tak, detta lämpar sig kanske inte lika väl  för en studio med hög belastning)
  • Olika stänger/tjocklek/material – för att du ska kunna hitta den som fungerar bäst för dig, vi är alla olika! Alla våra stänger är dessutom nickelfria för att undvika risk för allergi och utslag.
  • Lättillgängligt, precis intill E18, 10 min promenad från City och gott om parkering

Vi på FLOW älskar Pole fitness. Vi har startat våra studios för att få dela med oss av vår passion. Vi som grundat FLOW är några av de få studioägare i Sverige idag som är 100% aktiva inom sporten, båda inom tävlingar och förbundet, och vi brinner verkligen för det vi gör, det är mycket mer än en affärsverksamhet. Vill ni veta mer om vår bakgrund och utbildning så hittar ni det under ”Om Oss”. Vår ambition är att bidra till att höja standarden på träningsformen i Sverige och göra den säkrare och mer seriös, genom utbildning och kunskap.

Vi är den första Pole fitness studion i Sverige med ett unikt framtaget koncept där alla elever får utvecklas i sin egen takt. I och med att sporten är väldigt ny är det omöjligt att förvänta sig att en grupp kommer in till en klass med samma erfarenhet och förutsättningar och sen efter 8 veckor har lärt sig precis lika mycket. Med detta i åtanke har vi varit först med att ha tagit fram ett koncept där det alltid finns valmöjlighet efter avslutat kurs, man kan vara kvar på samma ”svårighetsgrad” utan att behöva gå precis samma klass och övningar igen genom att ta en ”fortsättningskurs”, eller så rör man sig uppåt i svårighet om man är ivrig och kanske har gedigen träningsbakgrund. I Introduktionsklassen på varje nivå går vi efter en fastare kursplan med vad som förväntas klara av på den nivån, på fortsättningskursen anpassar vi efter gruppen och repeterar det som känns nödvändigt för att gå vidare, dessa fortsättningskurser kan man utan problem ta två eller flera gånger i rad då de aldrig ser riktigt lika dana ut. Detta koncept har varit otroligt uppskattat från elever som får en valmöjlighet i sin utveckling och har inspirerat andra studios till liknande upplägg!