Nytt samarbete!

29 November tävlade jag, Ida Rosén – ägare och huvudinstruktör på FLOWKarlstad, i Svenska mästerskapen i Pole dance.
Det här var absolut inte något som var planerat, snarare tvärtom. Efter att ha skadat min axel i början av sommaren när jag sköt lerduvor och på grund av att jag lägger ner i princip all min tid på mina elever så har helt enkelt min egen träning hamnat lite i skymundan de senaste två åren och min utveckling har helt enkelt stannat av och mycket utav den styrka jag haft hade försvunnit.

Men ibland behöver man helt enkelt en spark i baken och min kollega Sara lyckades övertala mig att söka till årets SM och jag kom med, vilket jag fick reda på ca. 6 veckor innan själva tävlingen. Jag blev så klart nervös och undrade om min kropp skulle orka, framför allt var jag orolig över min skadade axel och insåg snabbt att det absolut inte skulle gå att bara ”köra på” och börja hårdträna Pole om jag dessutom skulle orka hålla alla mina klasser under tiden.

Så jag kontaktade min vän och den fantastiskt duktiga Personliga tränaren Wictoria ”PT-Wicci” Bräck för att be om hennes hjälp. Det är helt klart det bästa jag har gjort!
Vi träffades först för en konsultation, vi gjorde enklare övningar utan större belastning och Wicci analyserade mig och min kropp, styrkor och svagheter och planerade sen ett upplägg baserad på detta. Vi tränade 2 gånger i veckan, men eftersom hon visste att jag också behövde orka med själva Pole-träning var det inte hårda eller ”jobbiga” pass, det kändes alltid så skönt att gå dit!

Ganska snabbt märkte vi hur stabiliteten kom tillbaka i axlar och bål och jag måste erkänna att jag själv blev extremt positivt överraskad över hur mycket starkare jag började känna mig och framför allt: Under hela perioden jag tränade med Wicci hade jag ALDRIG ont!

Trots att jag är instruktör själv var det så otroligt skönt att ha någon så kunnig som kunde läsa mig så rätt och på ett seriöst och respektingivande sätt fick mig att noggrant genomföra varenda liten övning utan att fuska eller hoppa över något.

En liten bonus som jag varken strävade efter eller tänkte så mycket på var att jag, trots att jag tyckte att vi hade fokuserat mest på armar och axlar, kände mig lite ”tightare” efter dessa få veckor! Kroppen reagerade direkt på att få variation i träningen och så smög magrutorna fram lite tydligare igen, det klagar jag inte alls på inför en solsemester över julen! 😀

Nu startar vi ett samarbete med Wicci och hennes egna träningsstudio PThörnan som ligger uppe på Kvarnberget. Vill du också komma i ditt livs form, bli starkare eller kanske bara få en nytändning? Kontakta oss för ett bra erbjudande hos Wicci! Info@FLOWKarlstad.se

TWERKSHOP på FLOWKarlstad! – She’s back!

Efter succén i våras kommer nu vår fantastiska gäst, Gal BePole, tillbaka till Karlstad från Israel för att hålla sina omtalade twekshops! Det här är en klass du INTE vill missa!

FREDAG 6 November

Twerkshop med fantastiska Gal BePole från Israel som kommer hit bara för att hålla Twerk-klasser på FLOWKarlstad!
Inga som helst förkunskaper krävs eller Poledance erfarenhet, klasserna fokuserar på dans och glädje och förstås: TWERK!

Vad är Twerk? Twerk eller twerking är en dansstil som innebär att man ska lyckas skaka rumpa och höfter och lära sig att hitta och isolera dessa muskelpartier. Dansen har jämförts med traditionella afrikanska danser och innehåller även sensuella moment. Tekniken är oerhört svår men samtidigt fantastiskt rolig! Att ta sin första twerk-lektion på allra största allvar är nog ingenting som rekommenderas utan här gäller det att komma med ett öppet sinne och ha nära till skratt och våga bjuda lite på sig själv.
Vad är en workshop? En workshop är när en t.ex. dansklass hålls vid ett enstaka tillfälle och är öppen för nya deltagare, man behöver alltså inte vara medlem eller gå en kurs eller liknande utan en workshop är en möjlighet att prova något nytt.
Twerk + Workshop = Twerkshop!

 • Trick or Twerk (Twerking Tricks) 17:45-19:15
  Vi lär oss de 3 grundläggande stegen i twerking; Popping, clap och shake. We börjar med grunderna och går igenom de olika variationerna för varje steg, från nybörjare till avancerade varianter. I den här klassen jobbar vi inte med koreografi, utan vi jobbar med tekniken på de olika tricksen. På slutet av klassen gör vi en ”lead flow” under två låtar, där vi går igenom materialet vi lärt oss till musik.Boka på http://flowkarlstad.se/boka/ under ”Övrigt”
 • HipHop/Dancehall Twerkeopgraphy 19:30-21:00
  En fantastisk och rolig uppvärmning med fokus på mabe, rygg och ben. Vi lär oss de grundläggande stegen i Twerking; Popping, clapping och shaking och använder dessa i en hiphop/dancehall-koreografi. Klackar behövs inte, gymnastikskor kan man ha om man vill.

Twerkshop

 Stretch / Yoga-kurs

Stretch / Yoga-kurs

Äntligen! Stretchklasser är något som frågats efter länge och nu börjar äntligen Susannas härliga Stretch / Yoga klasser!
Torsdagar 20:30-21:30 med start 17 September, boka din plats idag!
www.FLOWKarlstad.se/boka

FLOWKarlstad Stretch Insta

Värmland behöver få dansa lite sexigt

Värmland behöver få dansa lite sexigt

I helgen som var pågick festivalen Putte i Parken i dagarna 3. Jag och min personal och elever fanns på plats alla tre dagar från morgon till sen kväll och det var fantastiskt roligt att få träffa så mycket folk och responsen var mestadels positiv. Men en sak fick mig verkligen att reagera. Jag kommer till det strax.

Själv är jag född och uppväxt i Stockholm fram till 2 år sedan då jag flyttade till Karlstad. Jag har hållit på med just Poledance i ca. 5,5 år nu och varit med och synts i en mängd sammanhang tillsammans med sporten, allt från mässor, festivaler, TV-program, uppvisningar, event, tidningar o.s.v. I och med detta har jag självklart även fått höra väldigt mycket och rent personligt är jag väldigt obrydd om de mest klyschiga kommentarerna och skämten, enda gången jag ens överväger att gå i försvar är om det kan påverka mina elever eller personal negativt.

Men på PiP var det inte kommentarer riktade direkt till mig eller min dansstudio som fick mig att reagera. Det var attityden andra tjejer, kvinnor, damer och tanter emellan. Herregud, Värmlands kvinnor, ni måste stötta varandra mera!

Så många gånger under dessa tre dagar såg jag tjejer med stora leenden som bröt ut när de fick syn på vårt tält, nyfikenheten glittrade i ögonen! Men… så i nästa ögonblick så ser jag hur glittret snabbt försvinner av att ”kompisen” bredvid brister ut i gapskratt ”Inte skulle väl vi, tänk hur vi skulle se ut på en sån där stolpe!”. Samma hånfullhet ser jag i kommentarer på sociala medier och det gör mig ledsen. Det är raka motsatsen till vad jag arbetar otroligt hårt för.

Våra studios, FLOW, handlar tvärtemot vad många tror om allt annat än ytlighet. Hos oss finns inga löften om viktnedgång eller ”se ut si och så på så många dagar”. Personligen har Pole dance stärkt min självkänsla något så oerhört, då jag helt plötsligt ser min kropp som ett verktyg i spegeln och inte ett objekt. Jag är nyfiken på vad jag kan använda kroppen till snarare än hur den ser ut. Mina elever och även utomstående tittar ibland på mig med avund i dag, men de har ingen aning om resan jag har gjort. För mig har det ”sensuella” varit en så otroligt stor utmaning. Att våga försöka vara ”sexig”. Att göra volter, kasta sig runt, hänga i en arm – INGA problem! Men att slänga med håret, rulla med höfterna eller bara…. dansa! Det gav, och ger än idag, mig en pulsökning utan dess like. Men jag är i en miljö där jag vågar prova! Jag vågar göra fel, jag är inte där för någon annans skull än min egen så ingen annan kan heller döma mig och detta är precis vad jag hoppas förmedla till mina elever.

Till hösten har vi en nyhet på schemat; Chair dance. Jag har avsiktligen valt att göra mina koreografier och klasser väldigt sensuella för att det fortfarande är något jag vill träna på, ju mer jag gör det, desto bekvämare blir jag i det. Men jag tillåter också mig själv att skratta ibland, allt blir inte så himla snyggt, men vad gör det? Men att skratta åt varandra utan att ens våga försöka, det tycker jag är otroligt tråkigt.

Tack och lov har vi haft prova-på klasser nu i veckan som följde PiP och klasserna har varit fulla till bredden av fantastiska kvinnor som vågat komma och släppa loss! Och här pratar vi alla åldrar, storlekar och former, som stöttar varandra, kämpar tillsammans och skrattar med varandra, aldrig åt (jo, okej, kanske lite när en stol faller omkull).

Jag är så tacksam för mitt arbete och jag HOPPAS verkligen att fler Värmlänningar där ute, även er med trångsynta vänner, vågar komma och prova något nytt. Vem vet, du kanske gillar det? Hur som helst är ni varmt välkomna, det finns ett brett utbud hos oss och självklart handlar inte alla klasser om sensualitet eller att försöka vara sexig, men ibland är det väldigt roligt att få försöka!

Varma hälsningar Ida Rosén

Ägare / Grundare / Huvudinstruktör

Prova-på Chairdance

SAFETY FIRST! Våra stänger rasar INTE!

SAFETY FIRST! Våra stänger rasar INTE!

En vanlig reaktion så här i möhippe- och svensexetider, är förstagångsbesökare som kommer in, ibland med ett glas eller två i kroppen och ska svinga sig runt en stolpe för första gången och känner sig lite oroliga. Ibland får vi hit män på runt 100 kilo som ofta skeptiskt står och rycker lite i stängerna. Vissa har till och med sett på nätet hur Poledance-stänger rasar omkull och det händer tyvärr, särskilt med stänger som endast är tryckmonterade och inte spänns åt tillräckligt ofta.

Då är det oerhört skönt att veta att vi valt att investera i säkerheten hos oss och att vi tryggt kan be er slappna av!
Våra stänger är specialbeställda, de är ett och samma stycke (inga skarvar eller separata delar) av rostfritt stål och mässing. Stängerna är dessutom fastskruvade BÅDE i golv och tak med rejäla skruvar, så våra kära stölpar kommer inte flytta sig någonstans!
Ni kan tryggt komma hit och dansa, och inte nog med att stängerna inte kommer flytta på sig, som ni kan se finns också gott om utrymme för att ta ut svängarna, slippa trängsel och ha riktigt riktigt roligt! Varmt välkomna!

DCIM104GOPRO

Sommar Intensivkurs för nybörjare!

Sommar Intensivkurs för nybörjare!

Idag har vi varit på Vårruset hela dagen och det var så otroligt roligt! Stämningen var på topp, vädret var toppen och responsen var fantastisk!

I och med detta har vi också ett riktigt bra och roligt erbjudande!

Vårruset erbjudande2

 

Vårruset1

Vårruset2

Vårruset3

Twerkshop!

Twerkshop!

Snart är det dags för årets ABSOLUT ROLIGASTE dansklass i Karlstad!

FREDAG 1o APRIL

Twerkshop med fantastiska Gal BePole från Israel som kommer hit bara för att hålla Twerk-klasser på FLOWKarlstad!
Inga som helst förkunskaper krävs eller Poledance erfarenhet, klasserna fokuserar på dans och glädje och förstås: TWERK!

Vad är Twerk? Twerk eller twerking är en dansstil som innebär att man ska lyckas skaka rumpa och höfter och lära sig att hitta och isolera dessa muskelpartier. Dansen har jämförts med traditionella afrikanska danser och innehåller även sensuella moment. Tekniken är oerhört svår men samtidigt fantastiskt rolig! Att ta sin första twerk-lektion på allra största allvar är nog ingenting som rekommenderas utan här gäller det att komma med ett öppet sinne och ha nära till skratt och våga bjuda lite på sig själv.
Vad är en workshop? En workshop är när en t.ex. dansklass hålls vid ett enstaka tillfälle och är öppen för nya deltagare, man behöver alltså inte vara medlem eller gå en kurs eller liknande utan en workshop är en möjlighet att prova något nytt.
Twerk + Workshop = Twerkshop!

 • HipHop/Dancehall Twerkeopgraphy 16:30-17:45
  En fantastisk och rolig uppvärmning med fokus på mabe, rygg och ben. Vi lär oss de grundläggande stegen i Twerking; Popping, clapping och shaking och använder dessa i en hiphop/dancehall-koreografi. Klackar behövs inte, gymnastikskor kan man ha om man vill.
 • Trick or Twerk (Twerking Tricks) 18:00-19:15
  Vi lär oss de 3 grundläggande stegen i twerking; Popping, clap och shake. We börjar med grunderna och går igenom de olika variationerna för varje steg, från nybörjare till avancerade varianter. I den här klassen jobbar vi inte med koreografi, utan vi jobbar med tekniken på de olika tricksen. På slutet av klassen gör vi en ”lead flow” under två låtar, där vi går igenom materialet vi lärt oss till musik.Boka på http://flowkarlstad.se/boka/ under ”Övrigt”

Gratis Prova-på lektioner vecka 12

Gratis Prova-på lektioner vecka 12

Under vecka 12 har ni möjlighet att komma till oss föra att prova Pole dance helt gratis!

Tisdag 17/3 18:00

Onsdag 18/3 18:00

Lördag 21/3 12:00

Anmäl gärna ditt intresse på INFO@FLOWKarlstad.se eller gå in under ”Boka” (Prova-på ligger under kategorin ”Övrigt”)

Varmt välkommen!

Kompis-prova-på-kurs!

Kompis-prova-på-kurs!

Är du nyfiken på Pole men känner att du kanske skulle vilja ha med dig någon? Passa på nu!

Gå en prova-på kurs med en vän, bara 400 kr per person för 4 tillfällen om ni bokar tillsammans! En kurs där vi får möjlighet att följa upp och repetera övningar ger en mycket bättre känsla för hur rolig träningsformen är, till skillnad från att bara testa vid ett enstaka tillfälle. Så passa på nu när vi har ett helt oslagbart erbjudande! Maila din intresseanmälan på Info@flowkarlstad.se eller boka direkt under ”Boka”

Kompisprovapå Facebook